Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso mielone 350 g
czosnek 3 ząbki
mleko 1 szkl
jaja 2 szt
pastki dyni 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
majeranek
sól
pieprz
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane

ziemniaki obrać, przeciąć wzdłuż, łyżeczką zrobić zagłębienie i wsypać trochę soli. mięso wymieszać namoczoną w mleku i przepuszczona przez maszynkę bułką, przeciśniętym czosnkiem, zmielonym w młynku do kawy pestkami dyni oraz z jajami, ziołami, solą i pieprzem. dobrze wyrobić i tym farszem napełnić zagłębienia w ziemniakach. ziemniaki ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą i wstawić do piekarnika. piec ok godziny. podawać na liściach sałaty z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.08.2011 09:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak