Sposób przygotowania

Ryż umyj, zalej wodą i gotuj 10 minut. Odcedź, wlej mleko, dodaj szczyptę soli i cukier, gotuj, aż ryż będzie miękki. Mąkę rozprowadź w małej ilości wody, wlej do mlecznego ryżu, mieszając, podgrzewaj na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. Przypraw do smaku cukrem waniliowym, przełóż do miseczek i ostudź. Przed podaniem posyp cynamonem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    julci3k1

    proste ale smaczne dobre dla osob po diecie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja dodaję też mus z jabłek pieczonych :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    interesujące
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !