Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
truskawki 0,5 kg
galaretka truskawkowa 3
masło 0.5
cukier puder 0,5 szklanki
żółtko jajek 2
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowiec

Pieczemy puszysty biszkopt z 4 lub 5 jajek. 0,5 kg truskawek rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Jedną galaretke truskawowa rozpuszczamy w 1 szklance wody. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem puder, dodajemy zmiksowane truskawki a na koniec wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną chłodną galaretke - cały czas mieszajac. Mase wykladamy na biszkopt, kiedy stężeje układamy truskawki i zalewamy pozostałymi dwiema galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 31.12.2013 09:43
bardzo dobre ciasto
erym 16.10.2013 08:37
wyglada apetycznie
caralajna 23.02.2013 07:44
pycha, lekkie ciacho
Ania67 01.10.2011 22:39
uwielbiam
iknkirke 25.07.2011 10:04
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak