Sposób przygotowania

Pieczemy puszysty biszkopt z 4 lub 5 jajek. 0,5 kg truskawek rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Jedną galaretke truskawowa rozpuszczamy w 1 szklance wody. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem puder, dodajemy zmiksowane truskawki a na koniec wolnym strumieniem dodajemy rozpuszczoną chłodną galaretke - cały czas mieszajac. Mase wykladamy na biszkopt, kiedy stężeje układamy truskawki i zalewamy pozostałymi dwiema galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha, lekkie ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    wyglada apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !