Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
mleko gorące 150 mililitrów
sól szczypta
jagody 400 gram
cukier puder 3 łyzki
mąka ziemniaczana 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Make przesiewamy na stolnice dodajemy sol. powoli dodajemy mleko i zagniatamy ciasto. wałkujemy wycinamy krażki literatka. Jagody przebieramy , płuczemy. Osuszamy na reczniki. dodajemy cukier i makę mieszamy. lepimy niewielkie pierozki, Gotujemy we wrzątku. Ok 3 minuty od momentu kiedy wypłyna do gory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 15.12.2011 17:36
uwielbiam
Justyna37 25.11.2011 10:37
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak