Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z serem i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 filety
szynka 4 plasterki
cebula
natka pietruszki 4 gałązki
masło 150 g
sól
pieprz
rozmaryn 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 szt.
ser mimolette 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z serem i szynką

Filety zbić tłuczkiem, naciąć wzdłuż na pół, nie przecinając do końca. natrzeć w środku i z wierzchu rozmarynem, bazylią, solą oraz pieprzem. W nacięcia włożyć po plasterku szynki i żółtego sera. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Filety smażyć na maśle z obu stron przez 6 minut. Cebulę i czosnek posiekać. Dodać do filetów pod koniec smażenia. Zeszklić, a następnie podlać kilkoma łyżkami wrzątku i dusić pod przykryciem przez kolejne 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak