Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica po angielsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
sok z cytryny 3 łyżki
masło 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica po angielsku

Polędwicę myjemy i oczyszczamy. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, sypiemy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażyć polędwicę. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Podczas pieczenia polewamy utworzonym sosem. Polędwicę kroimy na cienkie plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.07.2011 14:36
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak