Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki kiełbasiane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 4 plastry
pieczarki 20 dag
żółty ser 4 plastry
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki kiełbasiane

Rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim plastry kiełbasy, aż do momentu kiedy z kiełbasy zrobi się miseczka. Miseczki przekładamy do żaroodpornego półmiska. Dusimy umyte drobno pokrojone pieczarki, doprawiając pieprzem i solą. W miseczki nakłądamy pieczarek, nakrywamy plastrami żółtego sera i zapiekać w gorącym piekarniku do momentu stopienia sera. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak