Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cykorii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza
seler naciowy 2 łodygi
sól cebulowa
cukier
oliwa 2 łyżki
cykoria 1 biała
cykoria 1 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cykorii

Cykorie pokroić w poprzek na krążki. pomarańczę sparzyć wrzątkiem, pokroić w poprzek na cienkie plasterki, odciąć biała skórkę. Łodygi selera pokroić na małe kawałki. Cykorię wymieszać z selerem, oprószyć solą cebulową i cukrem. Na wierzchu położyć plastry pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak