Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec śmietanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 5 szt
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 1/4 szklanki
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier waniliowy 1 op
sok z cytryny do smaku
herbatniki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec śmietanowy

Zpodanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować 4 placki. Każdy placek upiec osobno w prodiżu na złoty kolor.Śmietanę 1/2 litra, cukier, cukier waniliowy ubić na sztywną pianę dodać sok zcytryny do smaku żeby nie była zbyt słodka. Upieczone placki przekładać ubitą śmietaną. Wierzch ciasta i boki też posmarować i obsypać pokruszonymi herbatnikami. Bardzo smaczne na drugi dzień, aż rozpływa się w ustach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak