Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pastylki miętowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 400 g
białko 1
ekstrakt miętowy 0,5 łyżeczki
czekolada gorzka 200 g
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pastylki miętowe

Ubijamy białko z sokiem z cytryny, aż zacznie się tworzyć piana. Dodajemy ekstrakt miętowy oraz przesiany cukier puder. Dokładnie mieszamy do powstania gęstej, jednolitej masy. Przekładamy na obsypany cukrem pudrem blat i delikatnie zagniatamy. Wałkujemy na grubość ok. 3 mm. Następnie masę przekładamy na dużą tacę i wkładamy do zamrażalki na 50 minut, po czym wycinamy pastylki. Aby masa się nie lepiła, możemy ponownie wsadzić ją do zamrażarki. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, studzimy i zanurzamy w niej schłodzone pastylki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak