Sposób przygotowania

1. Odłóż 8 moreli. Pozostałe sparz, obierz ze skórki i usuń pestki. Miąższ zmiksuj na gładki mus. Migdały zrumień na patelni bez tłuszczu. W garnku zagotuj mleko z masłem, skórką cytrynową, cukrem oraz cukrem waniliowym. Na wrzące mleko wsyp kaszę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Lekko przestudź.
2. Do masy wbijaj jajka (nie przerywając mieszania). Pozostałe morele przetnij, ale nie do końca. Wyjmij pestki, w ich miejsce włóż jagody.
3. Morele oblep masa z kaszy. Gotuj 15 min w osolonym wrzątku. Wyjmij. Polej musem. Posyp resztą jagód, migdałami i cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny przepis. Ja robię knedle ze śliwkami w innym cieście
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !