Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana pręga wołowa w jarzynach podana na purée selerowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga wołowa 1 kg
sól
masło 2 łyżki
mleko 100 ml
ziemniaki 200 g
gałka muszkatołowa Prymat
seler sałatkowy 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana pręga wołowa w jarzynach podana na purée selerowym

Umyte i oczyszczone mięso i włoszczyznę umieścić w garnku, zalać wodą i pomału gotować. Gdy warzywa będą miękkie, należy wyjąć je wcześniej, a mięso nadal gotować.
Na maśle podsmażyć odcedzony seler, wlać mleko, a gdy się zagotuje dodać ugotowane i rozgniecione ziemniaki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Ugotowane mięso pokroić w plastry, ułożyć na purée selerowym i podawać z gotowanymi warzywami. Idealnym dodatkiem będzie również sos chrzanowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 01.04.2012 15:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak