Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka duszona z jabłkami w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 2 szt
sok z jabłek 4 szkl
chrzan 10 dag
jabłka 1 kg
musztarda 3 łyżki
olej 3 łyżki
cukier 3 łyżki
sól do smaku
Goździki całe Prymat 16 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 7 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka duszona z jabłkami w karmelu

1. Golonki umyj, natrzyj solą i odstaw na godzinę.
2. Mięso wyjmij, skórę ponacinaj w kratkę. Posmaruj musztardą wymieszaną z olejem, powbijaj goździki. Dodaj listki laurowe i piecz ok 85 min w temp 180 stopni.
3. Jabłka pokrój w plasterki, chrzan w słupki. Na patelni stop cukier. Włóż jabłka. Podlej sokiem i duś kilka minut. Dodaj chrzan. Wyłóż na mięso. Duś jeszcze 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.09.2013 16:41
przepyszna golonka
kate.500 27.05.2013 12:54
pyszne danie
dorotka0000025 12.09.2012 12:46
brzmi zachecajaco
Marta1986 12.02.2012 14:52
extra
izulab6 13.01.2012 10:23
MMMMMMM :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak