Sposób przygotowania

1. Golonkę zalej wodą. Podgrzewaj, aż zacznie wrzeć. Zbierz pianę, która utworzy się na powierzchni.
2. Do wywaru z golonką wkrusz kostkę bulionową.
3. Warzywa obierz. Cebulę posiekaj, a pozostałe jarzyny potnij w słupki. Dodaj do mięsa wraz z przyprawami.
4. Składniki gotuj ok 3 godz. na małym płomieniu.
5. Golonkę wyjmij, posmaruj smalcem. Posyp tymiankiem. Piecz 20 min w 200 stopniach. Podawaj z warzywami z wywaru.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    piekny aromat

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !