Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka gotowana z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 1 szt
seler 1 szt
marchewka 5 szt
pietruszka 3 szt
cebula 1 szt
bulion drobiowy 1 kostka
smalec wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka gotowana z tymiankiem

1. Golonkę zalej wodą. Podgrzewaj, aż zacznie wrzeć. Zbierz pianę, która utworzy się na powierzchni.
2. Do wywaru z golonką wkrusz kostkę bulionową.
3. Warzywa obierz. Cebulę posiekaj, a pozostałe jarzyny potnij w słupki. Dodaj do mięsa wraz z przyprawami.
4. Składniki gotuj ok 3 godz. na małym płomieniu.
5. Golonkę wyjmij, posmaruj smalcem. Posyp tymiankiem. Piecz 20 min w 200 stopniach. Podawaj z warzywami z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.06.2013 08:14
piekny aromat
kala9287 15.01.2013 18:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak