Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety warzywno-mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
cebula 1 szt
jajko 2 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
olej do smażenia
warzywa 60 (ugotowane)
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety warzywno-mięsne

1. Ugotowane warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę obieramy, siekamy i dusimy na rozgrzanym oleju. Studzimy.
2. Warzywa mieszamy z mięsem, jajkami, cebulą, przyprawą, natką i taka ilością bułki, aby masa była spójna. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do masy.
3. Formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 22.07.2011 22:00
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak