Sposób przygotowania

szpinak odmrazamy, krojmy podsmazamz na oleju przez około 5 minut cały czas mieszamy. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka przyprawionego kucharkiem. do szpinaku dodajemy ricotte i kurczaka. Nastepnie dodajemy jajka wymieszane ze smietanai doprawiamy do smaku.całość dokładnie mięszamy. Makaron gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie. Robimy sos beszamelowy. Rozpuszczamy maslo, dodajemy makę i mięszajac trzymamy chwilę na ogniu. Powolutku dodajemy mleko, gotujemy na malutkim ogniu ok 5 minut. Doprawiamy do smaku gałka ,sola i pieprzem. Rurki napełniamy farszem układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem beszamelowym posypujemy startym serem i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !