Sposób przygotowania

Ciasto lekko rozmrażamy i rozwijamy rogi składamy do środka a całość wałkujemy na placek.Formę do tarty o średnicy 34 cm wykładamy pergaminem i wylepiamy ją ciastem.Morel osączamy z zalewy.Budyń mieszamy z 1/4 litra mleka,a resztę gotujemy z cukrem gdy będzie wrzało dodajemy masę budyniową i cały czas mieszamy,gotujemy aż całość zgęstnieje.Gotowy budyń wlewamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy,na budyniu układamy morele.Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy 25 min. Konfiturę lekko podgrzewamy,przecieramy przez sito i smarujemy brzegi gotowego ciasta,posypujemy płatkami migdałowymi,można je wcześniej uprażyć na suchej patelni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wykwintne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka;p
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    śuper

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !