Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka przeciąć na pół . Każdy kawałek rozbić tłuczkiem do mięsa ( najlepiej włożyć mięso w woreczek foliowy by się nie przyklejało do deski ) tak by zwiększyło swoją powierzchnię raz jeszcze . Posolić .Oprószyć pieprzem .Jajko rozmieszać dokładnie z mlekiem. Sznycle panierować w jajku, bułce tartej, jajku i ponownie bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć sznycle na złoto z obu stron . Wlać syrop od ananasa , wsypać szczyptę pieprzu .Dusić sznycle po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć sznycle z patelni ( zawinąć folią aluminiową by nie wystygły), a na patelnię włożyć plastry ananasa i podgrzać . Podawać kładąc na każdym sznyclu plaster ananasa .W środek każdego plastry ananasa wkładać łyżeczkę konfitury z żurawiny do mięs .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha,lubię takie połączenia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Zapewne smakuje wybornie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    super przepis super zdjęcie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jaglizaczek

    Napewno bardzo pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !