Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pół główki
bulion warzywny 5 szklanek
mięso 30 dag
ziemniak 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie kilka ziaren
pieprz do smaku
sól do smaku do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na szybko

Bulion zagotować, wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki. Dodajemy lekko poszatkowaną kapustę, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Kiedy kapusta będzie miękka, dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory. Podczas gotowania rozdrabniamy je. Jeśli chcemy by zupa była pikantniejsza dajemy sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.01.2012 20:30
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak