Sposób przygotowania

DO MISKI WSYPAĆ: 0,5 KG MĄKI ŻYTNIEJ I 1 KG MĄKI PSZENNEJ + 2 ŁYŻKI SOLI.
WYROŚNIETE DROŻDŻE DODAĆ DO MĄKI.
MAŚLANKĘ ROZPUŚCIĆ Z CIEPŁA WODĄ- CAŁOŚĆ MA STANOWIĆ OK 1 LITRA.
WYROBIĆ NA GŁADKĄ MASĘ.

POSYPAĆ Z WIERZCHU I PO BOKACH ABY UŁATWIĆ WYROBIENIE CIASTA.
PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI, WŁOŻYĆ DO FOREMEK. PONACINAĆ U GÓRY.
ODSTAWIĆ DO WYROŚNIECIA - (PODWOJENIE OBJĘTOŚCI)

PIEC W TEMPERATURZE OK. 190 STOPNI PRZEZ GODZINĘ.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Domowy chleb - to jest to :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny chlebek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !