Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzodkiewka w delikatnej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rzodkiewka w delikatnej marynacie

rzodkiewki umyć, oczyścić włożyć do garnka, zalać wodą Odmierzyć na 1 litr wody 1 łyżka cukru i 1 łyżeczka soli.
zagotować, gorące przełożyc do stoików zalać zalewą z garnka.
zakręcić słoiki- pasteryzować ok 40 min, a następnego dnia ok 15 minut.

gotowe rzodkiewki w słoikach można otworzyć zimą, odcedzić i przygotować je z bułką tartą, i podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak