Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 80dag
kiełbasa 40dag
cebule 5
żółty ser 25dag
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
olej
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z kiełbasą

Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy.Cebulę kroimy w talarki i smażymy na oleju,dodając sól,pieprz,papryke.Gdy troche zmięknie,dodajemy pokrojoną w dużą kostkę kiełbasę i podsmażamy.Brukselkę mieszamy z cebulą i kiełbasą .Przekładamy do naczynia żaroodpornego,posypujemy startym serem i zapiekamy 30min.Podajemy z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 01.02.2012 12:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak