Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa popularna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
masło lub margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
woda 4 szklanki
grzanki 4 sztuki
sól do smaku do smaku
ser gouda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa popularna

Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Gdy cebula zrumienieje, obsypujemy ją mąką. Chwilę jeszcze podsmażamy, wlewamy zimną wodę, gotujemy. Solimy do smaku. Zupę podajemy do talerzy na wierzch posypując serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak