Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenna sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata karbwana 1/2 głowki
rukola garść
Szczypiorek cienki
ser pleśnowy 1 opakowanie
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenna sałatka

Liście sałaty układamy dookoła dużego tależa na którym będzie cała sałatka. Rukolę układamy na środku talerza. Na około rukoli układamy posiekany szczypiorek. Ser pleśnowy i jajko kroimy na mniejsze części (np. na ósemki) i ukłądamy dokołoa talerza. Oliwę mieszamy z sokime z cytryny i z wyciśniętym ząbkiem czsonku. Następnie polewamy tym sosem sałatkę i na końcu posypujemy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak