Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka mediolańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spaghetti 1/4 paczki
tuńczyk kawałki w oleju
pomidory 2 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
majonez 1/2 szkl.
jogurt naturalny 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
sól
pieprz
cukier
olej 2 łyżki
plasterki cytryny
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka mediolańska

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody na pół twardo. Pokroić na krótkie nitki. Majonez wymieszać z keczupem i jogurtem, przyprawić do smaku papryką, cukrem, solą i pieprzem. Tuńczyka rozdrobnić. Paprykę drobno pokroić. Pomidory pociąć w ósemki. Warzywa wymieszać z makaronem i tuńczykiem. Ułożyć na talerzu. Polać sosem majonezowym. Udekorować plasterkami cytryny i piórkami kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak