Sposób przygotowania

Makaron gotować w osolonym wrzątku przez 10 minut. Na 3 minuty przed końcem gotowania do makaronu dodać zielony groszek. Całość przełożyć do dużej miski, skropić olejem i octem ziołowym, dokładnie wymieszać. Ser pokroić w duże słupki. Ogórki konserwowe pokroić w cienkie plasterki. Paprykę pokroić na małe kawałki. Przygotowane składniki dodać do makaronu z groszkiem, ostrożnie wymieszać. Przygotować sos sałatkowy: majonez rozprowadzić mlekiem. Przyprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą cukru. Polać sałatkę makaronową, ponownie wymieszać. Wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojoną szynką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !