Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowa babka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 250 g
cukier 200 g
margaryna Kasia 200 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
aromat waniliowy 4 kropla
cukier puder 2 łyżka
ananas kandyzowany 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowa babka

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć je na puszystą masę.
Margarynę stopić, ostudzić i dodać ją do masy jajecznej i dalej ucierać.
Następnie dodać przesianą przez sito razem z proszkiem do pieczenia mąkę, a na konie dodać aromat i kandyzowane ananasy i wymieszać.
Na sam koniec ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej olejem lub masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut.
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.12.2011 08:17
Pycha
aginaa 03.07.2011 21:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak