Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farszynki babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 90 dag
mąka pszenna 1 szkl
mąka zmieniaczana 1 szkl
jajko 3 szt
słonina wędzona 15 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka so smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
kminek do smaku
wieprzowina 20 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Farszynki babci

1. Ciasto:ziemniaki mielimy, mieszamy z mąkami, 2 jajkami i solą. Schładzamy.
2. Farsz: wieprzowinę mielimy ze słoniną i cebulą. Dodajemy jajko i przyprawy. Wyrabiamy. Porcje ciasta rozwałkowujemy na 1-cm placuszki. Nakładamy farsz, zlepiamy i formujemy owalne kluski. Gotujemy 5 min we wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.07.2013 07:17
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak