Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka Marchwianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2
majonez
kefir
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka Marchwianka

Marchewki ubrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. W tym czasie obrać cebulę i również zetrzeć. Wymieszać razem z marchewką. Doprawić solą i pieprzem. Majonez wymieszać z kefirem (na 2 łyżki majonezu 1 łyżka kefiru). Zalać nim marchew i dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. Podawać najlepiej leciutko schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 01.07.2011 09:03
majonez sałatkowy najlepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak