Sposób przygotowania

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
2. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Następnie rozcieramy ze szczyptą soli. Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Mieszamy.
3. Pieczarki i pora oczyszczamy. Kroimy w półplasterki. Wędlinę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami i porem. Mieszamy z makaronem. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Sałatkę przekładamy do salaterek. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy na ciepło.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ciekawyy:\"P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !