Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowiec \"Niepozorny\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka poziomkowa
galaretka agrestowa
mleko
masło
czereśnie ok 20-30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowiec \"Niepozorny\"

Krem przygotować wg opakowania, dodając mleko i masło. Pierwszy spód wysmarować kremem (całość rozprowadzić ale nie do brzegów by później nie wypłynął) i przykryć drugim. Schować do lodówki.
Czereśnie (kupiłam czerwone i żółte) wydrylować.
Galaretkę poziomkową rozprowadzić w szklance (lub 1 i 1/3 szklanki) gorącej wody, dobrze wymieszać i odstawić.
Galaretkę agrestową wymieszać w ok 400ml gorącej wody (jeśli na opakowaniu jest 500ml w obu przypadkach) i odstawić.
Na wierzchu drugiego spodu ułożyć czereśnie i zalać tężejącą galaretką poziomkową. Schować do lodówki. Gdy poziomkowa w lodówce całkiem stężeje, wlać na nią agrestową (również tężejącą). Przykryć ostatnim spodem. Schować do lodówki.
***
Dla ułatwienia \"okryłam\" ciasto (począwszy od pierwszego spodu) brzegami tortownicy, by galaretka nie wylała się za biszkopty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 17.11.2011 10:55
świetne ciasto
Nina7 01.07.2011 09:35
Prezentuje się pysznie:)
Sylwia88 01.07.2011 08:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak