Sposób przygotowania

Krem przygotować wg opakowania, dodając mleko i masło. Pierwszy spód wysmarować kremem (całość rozprowadzić ale nie do brzegów by później nie wypłynął) i przykryć drugim. Schować do lodówki.
Czereśnie (kupiłam czerwone i żółte) wydrylować.
Galaretkę poziomkową rozprowadzić w szklance (lub 1 i 1/3 szklanki) gorącej wody, dobrze wymieszać i odstawić.
Galaretkę agrestową wymieszać w ok 400ml gorącej wody (jeśli na opakowaniu jest 500ml w obu przypadkach) i odstawić.
Na wierzchu drugiego spodu ułożyć czereśnie i zalać tężejącą galaretką poziomkową. Schować do lodówki. Gdy poziomkowa w lodówce całkiem stężeje, wlać na nią agrestową (również tężejącą). Przykryć ostatnim spodem. Schować do lodówki.
***
Dla ułatwienia \"okryłam\" ciasto (począwszy od pierwszego spodu) brzegami tortownicy, by galaretka nie wylała się za biszkopty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Prezentuje się pysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !