Sposób przygotowania

1. Drożdże i 2 łyżki cukru rozpuszczamy w mleku. Odstawiamy na 20 min. do wyrośnięcia.
2. Mąkę mieszamy z jajkiem, solą i rozczynem. Zagniatamy ok 10 min. aż ciasto będzie odchodzić od dłoni. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godz. do wyrośnięcia.
3. Ciasto dzielimy na 12 części i formujemy bułki. Każdą nadziewamy owocami. Odstawiamy na 15 min. Gotujemy ok 10 min na parze. Polewamy śmietanką wymieszaną z resztą cukru.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !