Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3/4 szkl
cukier 3 łyżki
mąka 4 łyżki
olej do smażenia
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem truskawkowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe placuszki

1. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Wsypujemy proszek i mąkę, mieszamy.
2. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu. Podajemy z dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 17.10.2013 09:07
muszą być dobre :D
aisza1 01.04.2013 07:45
wyglądają apetycznie
Adamorek 11.02.2012 13:03
fajne słodkości
dianix 22.09.2011 11:06
szybkie i pewnie smaczne, chyba zrbie ktoregos dnia skoro szybko sie robi hehe
kate.500 20.08.2011 00:57
smacznosc
pioge7 02.07.2011 22:08
zrobiłem, są pyszne :D
Krystyna32 01.07.2011 08:40
pycha
gosia47-47 01.07.2011 08:39
muszą być dobre :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak