Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 40 dag
mąka razowa 15 dag
żółtko jajek 2 szt.
sól
masa
orzechy zmielone 30 dag
jajko 6 szt.
cukier puder 1 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
śmietana 2 łyżki
woda 1/2 (niegazowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta orzechowa

1. Ciasto: połowę wody i resztę składników zagnieć. Dolej resztę wody, znowu zagnieć na jednolitą masę. Włóż do lodówki na 2 godz. Ciasto rozwałkuj, wylep natłuszczoną formę. podpiecz ok. 10 min. w temp. 180 stopni.
2. Masa: orzechy i cukry mieszaj, dodając stopniowo jajka i śmietanę. Gładką masę wylej na podpieczone ciasto, piecz jeszcze 50 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 11.04.2013 14:08
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak