Przepis i sposób przygotowania na: Tarta orzechowa
2. Masa: orzechy i cukry mieszaj, dodając stopniowo jajka i śmietanę. Gładką masę wylej na podpieczone ciasto, piecz jeszcze 50 min. w temp. 180 stopni.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 40 dag |
mąka razowa | 15 dag |
żółtko jajek | 2 szt. |
sól | |
masa | |
orzechy zmielone | 30 dag |
jajko | 6 szt. |
cukier puder | 1 szkl. |
cukier waniliowy | 1 op. |
śmietana | 2 łyżki |
woda | 1/2 (niegazowana) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: