Sposób przygotowania

1. Koperek umyj, osusz. kilka gałązek odłóż do dekoracji, resztę posiekaj. Cebule obierz, posiekaj. Masło stop w dużym rondlu. wrzuć cebule, smaż na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodaj posiekany koperek, podsmaż. posyp mąką, smaż, mieszając, 2 min.
2. wlej ciepły bulion i śmietanę kremówkę, połącz, gotuj na małym ogniu 10 min.. przypraw do smaku solą, pieprzem, gałką i szczyptą cukru.
3. Żółtka roztrzep z kwaśną śmietaną. Zupę zdejmij z ognia. Mieszając, wlej masę żółtkową. Posyp koperkiem, podawaj od razu, np. z grzankami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie zupy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zupka zdecydowanie w moich smakach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !