Sposób przygotowania

1. Białka ubijaj, dodając stopniowo cukier i szczyptę soli. Do ubitej piany dodaj ocet, mąkę ziemniaczaną i kakao, dokładnie wymieszaj.
2. Masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, uformuj koło o średnicy 20-22 cm. Piecz ok. 60 min. w temp. 150 stopni. Ostudź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
3. Śmietanę ubij na sztywno, rozsmaruj na bezie. Owoce pokrój na plasterki, udekoruj wierzch bezy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bezy jeszcze nie piekłam dlatego przepis wypróbuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izulab6

    Nigdy mi nie wychodzi ale ten przepis wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    zobacz co mi wyjdzie :) spróbuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszny deserek,uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wspaniale wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !