Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata masłowa z owocami i kaparami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 sztuka
truskawki świeże 250 gram
pomarańcza 1 sztuka
śmietana 5 łyżek
ananas świeży 1/2 sztuka
kapary do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata masłowa z owocami i kaparami

Sałatę masłową umyć, osuszyć, porozrywać na mniejsze kawałki.
Truskawki dokładnie opłukać, usunąć szypułki, poprzecinać wzdłuż na 4 kawałki.
Pomarańcza obrać, a następnie podzielić na cząstki (można je także dodatkowo poprzecinać w połowie).
Ananasa przekroić, następnie oddzielić od skórki i pociąć na kostki (ok 1 cm).

W salaterce ułożyć sałatę, na niej porozkładać owoce, polać śmietaną i przed podaniem posypać kaparami.

Smacznego ;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak