Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cukinią, papryką i pieczarkami z dwoma sosami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
żółta papryka 1 sztuka
pieczarki 4 sztuki
pomidory 200 gram
tosty pszenne 4 sztuki
zioła 1 łyżka
olej 2 łyżki
majonez 8 łyżek
musztarda 1/2 łyżki
keczup 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cukinią, papryką i pieczarkami z dwoma sosami

Wszystkie warzywa dokładnie umyć.
Cukinię pokroić w plastry (grubsze).
Pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Pomidory pokroić na większe cząstki (najlepiej średniej grubości półksiężyce).
Paprykę pokroić w około 3 centymetrowe paski (długość).
Tosty pszenne pokroić w jak najmniejszą kosteczkę i delikatnie podsmażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (łyżka oleju).
Podsmażonymi kawałkami tostów posypać posiekane warzywa.
Wszystkie warzywa finezyjnie porozkładać na talerzu, bądź delikatnie wymieszać.

SOSY:
1) Ugotowane jajko przeciąć na pół i oddzielić żółtko od białka. Następnie żółtko rozetrzeć z łyżką oleju. Dodać 4 łyżki majonezu, keczup oraz bardzo drobno posiekane białko. Całość dokładnie wymieszać.

2) 4 łyżki majonezu dokładnie wymieszać z musztardą i ziołami

Sosy należy podawać w osobnych salaterkach jako dodatek do sałatki (do wyboru)

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.02.2012 08:34
pycha
Iwusia 31.10.2011 23:38
super
olivka 28.08.2011 11:00
cukinia to moje ulubione warzywo:-) Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak