Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonym łososiem i soem migdałowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 15 dag
sałata lodowa 1 główka
ogórek świeży 1 szt
orzechy włoskie 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
koper świeży 0,3 pęczka
oliwki 3 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
mielone migdały 1 łyżka
olej 4 łyżki
cukier 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonym łososiem i soem migdałowym

Wędzonego łososia kroimy w paseczki. Sałatę myjemy, osuszamy i rozrywamy a następnie wykładamy nią półmisek. Ogórka myjemy i kroimy w półtalarki. Oliwki odsączamy i kroimy w plasterki. Siekamy orzechy, płatki migdałowe i kaperek. Na sałatę wykładamy łososia, obkładamy ogórkiem, posypujemy oliwkami, orzechami, migdałami oraz koperkiem. Sok z cytryny ucieramy z cukrem, dodajemy olej, zmielone migdały i szczyptę pieprzu a następnie tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 31.05.2013 08:31
sałatka nie jest zła , szkoda że brak zdjęć ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak