Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć. Następnie natrzeć je przyprawą typu Vegeta. Przyprawione piersi owinąć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 25 minut.
Grejpfruta obrać ze skóry i ręcznie podzielić na kawałki. Winogrona umyć i poprzekrajać na równe połówki (w miarę możliwości pozbyć się pestek). Orzechy włoskie grubo posiekać. Śliwki odcedzić i pokroić na ćwiartki.
Mięsko ostudzić, pokroić w centymetrowe kosteczki i ułożyć w salaterce. Dodać wcześniej przygotowane owoce. Delikatnie wymieszać (można też poukładać wg swojej koncepcji bez konieczności mieszania, np. warstwowo).
Musztardę wymieszać z majonezem. Dodać startą skórkę z cytryny. Wymieszać. Przygotowanym sosem polać owoce i drób znajdujące się w salaterce. całość posypać kawałkami orzechów włoskich oraz ozdobić natką. Można również dla smaku posypać solą i/lub pieprzem.
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !