Sposób przygotowania

Liście cykorii opłukujemy, osuszamy i układamy na półmisku i skrapiamy sokiem z cytryny. 15 dag sera kroimy w kostkę, seler naciowy kroimy w słupki, gruszki w plasterki. Na cykorii układamy gruszki oraz seler i posypujemy serem. % dag sera miksujemy z winem. Mąkę rozprowadzamy 2 łyżkami syropu gruszkowego. Resztę syropu zagotowujemy i zaprawiamy mąką, studzimy, dodajemy wino, sok z cytryny i suszone oregano. Mieszamy i polewamy sałatkę. Dekorujemy gałązkami oregano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    bardzo ciekawa. A syrop gruszkowy to taki kupny? Przyznam że nie widziałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !