Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek z migdałami bez pieczenia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek waniliowy 4 sztuki
masło 25 dkg
żółtko jajek 4 sztuki
cukier puder 2 łyżki
rodzynki 5 dkg
migdały 10 dkg
bita śmietana 1 sztuka
czekolada mleczna 0,5 sztuki
orzechy włoskie 2 łyżki posiekane
Żelatyna wieprzowa Prymat
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z migdałami bez pieczenia

Rodzynki zalać gorącą wodą dodać olejek migdałowy i zostawić na ok. 1 h. Żelatynę rozpuścić w w połowie szklanki wody i ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać stopniowo serki waniliowe, żółtka, cukier puder.Na koniec dodać ostudzoną żelatynę, rodzynki. Delikatnie wymieszać. Masę serową włożyć do formy wysmarowanej olejem i obsypanej np. posiekanymi orzechami włoskimi. Schłodzić kilka godzin. Po wyjęciu z formy. Przyozdobić bitą śmietaną i migdałami. Oraz polać roztopioną czekoladą.Deser powinien być w lodówce do ostatniej chwili przed podaniem. Efektowny i smaczny deser. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 05.08.2011 07:21
Pycha!
aguus 01.07.2011 10:14
Prezentuje się przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak