Sposób przygotowania

Bekon wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Osączyć na papierowym ręczniku. Dwie kromki chleba posypać serem, na nim ułożyć po 2 cząstki pomidora. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem, położyć po 2 plastry smażonego bekonu, posypać resztą sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba. Sandwicze posmarować z wierzchu majonezem i smażyć na rozgrzanej patelni tą właśnie stroną do dołu. Dobrze jest obciążyć kanapkę np. talerzykiem, wtedy będzie równa i się nie rozpadnie. Po ok. 2 minutach posmarować wierzchy resztą majonezu, odwrócić i smażyć jeszcze ok. 2 minut, aż się zrumienią. Przekroić na trójkąty – smakują pysznie i na ciepło i na zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    takie gorące i chrupiące - pycha!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super propozycja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !