Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cheddar 1 szkl.
pomidor bez pestek 1 szt.
majonez 4 łyżki
chleb żytni 4 tostowy
bekon 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Bekon wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Osączyć na papierowym ręczniku. Dwie kromki chleba posypać serem, na nim ułożyć po 2 cząstki pomidora. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem, położyć po 2 plastry smażonego bekonu, posypać resztą sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba. Sandwicze posmarować z wierzchu majonezem i smażyć na rozgrzanej patelni tą właśnie stroną do dołu. Dobrze jest obciążyć kanapkę np. talerzykiem, wtedy będzie równa i się nie rozpadnie. Po ok. 2 minutach posmarować wierzchy resztą majonezu, odwrócić i smażyć jeszcze ok. 2 minut, aż się zrumienią. Przekroić na trójkąty – smakują pysznie i na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.07.2011 21:59
super
cukiereczek 04.07.2011 08:23
Pycha
Gosia40 01.07.2011 17:57
super propozycja!
SmacznaPyza 01.07.2011 09:08
takie gorące i chrupiące - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak