Sposób przygotowania

Makaron ugotować. Po ugotowaniu oblać zimną wodą, a następnie odcedzić. Pokropić olejem.
Arbuza rozkroić na kawałki, odkroić od skóry miąższ, a następnie pokroić go na małe kawałki (arbuz nie może być zbyt dojrzały). Liście sałaty wymyć, wysuszyć, a następnie porwać rękoma na niewielkie części. Ugotowany makaron dokładnie wymieszać z sałatą w miseczce.
Połowę listków bazylii i orzeszków pinii drobno posiekać i dodać do sosu cytrynowego. Dokładnie wymieszać. Gotowym sosem polać przygotowany makaron. Następnie całość przybrać pokrojonym arbuzem i posypać pozostałymi orzeszkami pinii. Przed podaniem można danie udekorować całymi listkami bazylii.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    coś innego
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    piter

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !