Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń czekoladowy na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 10 dkg
migdały 10 dkg
cukier 10 dkg
masło 10 dkg
jajko 2 szt
rum
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: budyń czekoladowy na zimno

Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy jajka sparzone mielone migdały,tartą czekoladę i pianę ubitą z białek.Wszystko dobrze mieszamy i gotujemy w formie budyniowej,następnie schładzamy.Skrapiamy rumem i polewamy bitą śmietaną z cukrem i wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 19.09.2011 23:05
uwielbiam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak