Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy porcję rosołową z kaczki i gotujemy na wolnym ogniu ok. 2 godzin. Po tym czasie wyjmujemy mięso i dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz kolorowy, kolendrę oraz sól. Gotujemy ok. 40 minut po czym dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy kolejne 10 minut po czym wsypujemy ryż. Trzymamy na ogniu 5 minut pod przykryciem. Następnie zdejmujemy garnek i odstawiamy na bok na 10 minut, aby ryż jeszcze doszedł. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zupka na kaczce pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    madi356

    na kaczce jeszcze nie jadłam, ale na pewno pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !