Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidowowa z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
oliwa 5 łyżek
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidor 1 kg
kolendra 1 pęczek
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion drobiowy 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidowowa z papryką

Zapiekamy paprykę, obieramy skórkę i kroimy, pomidory sparzamy i obieramy skórkę, kroimy. Pokrojoną cebulę obsmażmy na złoty kolor na oliwie dodajemy czosnek, paprykę, pomidory, listki kolendry, cukier, sól, pieprz do smaku. Gotujemy na małym ogniu 20 min. Dolewamy ok 0,5 l wody i 0.5 l bulionu i gotujemy 45 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 04.09.2011 13:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak