Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica serowa z kabanosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
tartego żółtego sera 4 szczypty
kabanos 10 dag
cebula 1/2 sztuki
koper świeży 2 szczypty
sól do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica serowa z kabanosem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Gdy zacznie się rumienić dodajemy plasterki kabanosa. Po 2-3 minutach smażenia dodajemy jajka rozmieszane z solą i pieprzem. Smażymy na małym ogniu nieustannie mieszając. Gdy białko zacznie się ścinać dodajemy ser i smażymy do roztopienia sera. Podajemy posypane koperkiem z opiekanym chlebem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 30.06.2011 21:58
wałówkę z domu dostałem to szaleje :D
ben-ka 30.06.2011 21:50
zrobiła się ostatnio bardzo jajkowo:)
Jolanta_P-S 30.06.2011 21:25
jajecznica to moje ulubione śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak